Početna Gradske teme Slatkiši za decu sa Kosova i Metohije

Slatkiši za decu sa Kosova i Metohije

U Novom Sadu u amfiteatru SPENS-a u ponedeljak je održano humanitarno veče na kome su se prikupljali slatkiši za decu sa Kosova i Metohije. Veče su organizovali Udruženje studenata Republike Srpske u Novom Sadu i Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

Humanitarno veče bilo je deo akcije „Zajedno za Kosmet“ na kojoj su nastupili su mladi pesnici sa recitacijama a bilo je i muzičkih nastupa etno grupa iz Đurđeva i Drvara kao i mnogih drugih dok je ulaznica na manifestaciju bila slatkiš.

“S obzirom na to da je akcija sprovedena krajem ove godine i da je veliko broj naših studenata otišla svojim domovima zbog predstojećih praznika mi smo više nego oduševljeni sa činjenicom koiko se paketića skupilo u dosadašnjem periodu”, rekao je Dejan Pudar, Udruženje studenata Republike Srpske u Novom Sadu.

I ranije je bilo brojnih programa, poseta i pomoći našim ljudima sa Kosova i Metohije a ova akcija je divan odraz humanosti istakao je Duško Ćutilo.

“Veoma mi je drago što je grupa ovih mladih ljudi iznela jednu zaista plemenitu akciju i mi kao institucija smo bili tu da ih naprosto podržimo i damo neki svoj skromni doprinos svemu ovome. Drago mi je što sam večeras ovde, vidim da su skupili zaista dosta slatkiša za Decu sa Kosova i Metohije i sasvim sigurno će i ova akcija tim mališanima ulepšati predstojeće Božićne praznike”, rekao je Duško Ćutilo, Fond za pružanje pomoći izbeglim,prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine.

Iz Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine dodaju i to da će se ovakav vid pomoći sigurno nastaviti i u narednom periodu.

Izvor: RTV
Foto: PIxabay