Početna Gradske teme Sledećeg vikenda počinje 19. Rumenačka pihtijada

Sledećeg vikenda počinje 19. Rumenačka pihtijada

0

Sledećeg vikenda počinje 19. Rumenačka pihtijada, koju svake godine poseti nekoliko hiljada turista. Kako bi najavili šta je ono što očekuje posetioce, organizatori su u centru Novog Sada organizovali promociju manifestacije.

U susret predstojećoj pihtijadi u Rumenki, organizatori manifestacije delili su sveže pihtije u centru grada. Kao i prethodnih godina očekuje se veliki broj posetilaca.

Branislav Popović, predsednik organizacionog odbora Rumenačke pihtijade kaže:

Iz godine u godinu imamo sve više i više takmičara i posetilaca kao i izlagača, tako da očekujemo i ove godine. Očekujemo lepo vreme i biće izuzetno bogat kulturno-umetnički program na bini

Na predstojećoj pihtijadi svoje proizvode predstaviće više od 150 izlagača, a manifestacija će imati i takmičarski karakter.

I ove godine u dve kategorije kombinovanih pihtija od svinjskog mesa a ostale su od masnih masa a ima dosta i novih takmičara tako da trend povećanja većeg broja takmičara predstojeće sedmice je tu – kaže Popović.

Rumenačku pihtijadu svake godine poseti nekoliko hiljada posetilaca. Oni će i ove godine imati priliku da uživaju u bogatom muzičkom programu i gastronomskim specijalitetima.

Izvor: rtv.rs
Foto: