Početna Gradske teme Slobodan Malešić na čelu novosadske policije

Slobodan Malešić na čelu novosadske policije

0

Slobodan Malešić postavljen je juče za načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, nakon što je sa tog mesta smenjen Milorad Šušnjić.

Kako saznajemo, Malešiću je juče uručeno rešenje direktora policije Vladimira Rebića, kojim je postavljen na tu funkciju, na kojoj će biti do izbora novog načelnika.

Novi vršilac dužnosti načelnika PU Novi Sad važi za čoveka bliskog vrhu MUP-a.

Rođen je 29. jula 1976. godine u Prijepolju, a na Policijskoj akademiji u Beogradu diplomirao je 1999. godine. Radni odnos u MUP Srbije zasnovao je 1995, a u Upravi saobraćajne policije je proveo osam godina, gde je dogurao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije.

Kad je 2014. godine imenovan direktor policije Vladimir Rebić, Malešić je postavljen za načelnika Uprave saobraćajne policije, a onda je marta 2016. postavljen za načelnika u PU Kragujevac gde se zadržao do polovine septembra te godine kad je postavljen za Rebićevog pomoćnika. U junu 2019. godine Malešić je unapređen u čin generala policije.

I dalje iz Ministarstva unutrašnjih poslova nema potvrde informacije o smeni Milorada Šušnjića i imenovanju novog načelnika.

Zvaničan razlog smene za sada nije poznat, ali do nje dolazi gotovo istovremeno sa nizom događaja koji su usledili nakon brutalnog prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici, 24. avgusta, o kojem je javnost saznala tek kasnije, kada je snimak sa sigurnosnih kamera objavljen na društvenim mrežama. Usledilo je prepiranje između Tužilaštva i policije o (ne)reagovanju obe strane i prebacivanje odgovornosti.

Izvor: 021
Foto: Printscreen