Početna Gradske teme Socijalni stanovi u Kisačkoj ulici čekaju tehnički prijem

Socijalni stanovi u Kisačkoj ulici čekaju tehnički prijem

0

Gradnja socijalnih stanova u Novom Sadu završena je prošle godine, ali stanara još nema jer zgrada u Kisačkoj ulici 55 još nije prošla tehnički prijem, a nisu poznati ni uslovi za useljenje.

U Stambenoj agenciji Novog Sada potvrđeno je da je gradnja stambeno-poslovne zgrade završena i da su urađeni svi priključci – za struju, vodu, kanalizaciju i daljinsko grejanje, a da je preostalo da nadležne gradske uprave i preduzeća obave deo posla oko prostornog planiranja i da objekat prođe tehnički prijem.

Grad je osnovao komisiju čiji je zadatak da definiše uslove i odredi da li će stanovi biti davani u zakup ili će biti ponuđeni na prodaju. Po Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada koji je donet krajem prošle godine, moguće je i jedno i drugo, po neprofitnim uslovima, a data je i mogućnost subvencionisanja zakupa.

Socijalni stanovi u Kisačkoj ulici za koje će biti raspisan konkurs smešteni su u prizemlju, na četiri sprata i u potkrovlju. U prizemlju su i tri lokala, čiji je vlasnik nekadašnje javno preduzeće “Poslovni prostor”, koje je transformisano u Gradsku upravu za imovinu, dok je u suterenu garaža.

Površina tih jedinica je od 25 do 83 kvadratna metra, a po strukturi su jednosobni, dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi.

Više socijalnih stanova od postojećih 35, planirano je da bude podignuto na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice b. b. Zgrada bi imala oko 170 stanova, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje, ukupno 12.000 kvadratnih metara stambene površine raspoređenih u šest lamela objekta, koje bi se fazno finansirale i gradile.

Izvor: Politika/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay