Početna Gradske teme SOLIDARNOST: Roditelji uredili igralište u vrtiću

SOLIDARNOST: Roditelji uredili igralište u vrtiću

vrtici-1

U Petrovaradinu je za vikend organizovana prava radna akcija. Od ranih jutarnjih časova, vredni roditelji čija deca idu u vrtić “Cvrčak” organizovali su se kako bi ulepšali prostor u kom se njihova deca svakodnevno igraju. Nekoliko desetina majki, očeva i dece prihvatili su se šmirgle, četke za farbanje, makaza za živicu kako bi svojim najmilijima ulepšali ambijent u kom provode dane.

Kada su vaspitačice na roditeljskom sastanku predložile da radnu akciju uređivanja dvorišta, roditelji su to oberučke prihvatili. Dvorište je prema njihovim rečima bilo zapušteno, pa su sami odlučili da ne čekaju nikakvu pomoć sa strane, već da stvar uzmu u svoje ruke.

Prvi poslovi koji su urađeni bili su farbanje ograde, sađenje sadnica i ukrašavanje dvorišta sa predmetima koje svakodnevno kortiste: flaše i gume. Poveli su i decu kako bi im svojim primerom pokazali koliko je važno preuzeti inicijativu.

“Najmanje što možemo je da odvojimo neko vreme da zajedničkim zalaganjima pomognemo , znači našim radom pomognemo da ovo malo mesto postane lepše mesto za decu za sve nas. I to se ukapa u filozofiju da svako od nas , polazimo od sebe samih, da svako od nas može malim delim da promeni naše mesto i da postanemo svi bolji”, kaže Predrag Rajkić,

Vaspitačica Dragoslava Trkulja se zahvalila svim roditeljima koji su došli došli da pomognu. Ova akcija poslužiće kao primer svima da se dobrom voljom, zajedničkim snagama i uz malo napora i novca može puno toga postići za dobrobit najmlađih.

Autor: RTV