Početna Gradske teme Soliter na mestu livadice na uglu Jovana Subotića i Kisačke

Soliter na mestu livadice na uglu Jovana Subotića i Kisačke

0

Stotine prigovora građana nisu bili dovoljni da se sačuva zelena površina na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke jer je Komisija za planove i zvanično odbila sve prigovore, saznaje 021.rs.

Naime, Komisija je prihvatila stav JP „Urbanizam“ da budu odbijeni svi prigovori građana i ostane pri predlogu u urbanističkom planu da tu nikne soliter od sedam spratova. Komisija je pokušala da ublaži to što će ovaj kvart u centru Novog Sada koji se oslanja na Ulicu Vojvode Bojovića ostati bez zelenila, time što je posebno preporučila da se za javnu zelenu površinu proglasi prostor pored Centra za socijalni rad, gde se sada nalaze montažni kontenjeri za beskućnike.

„Urbanizam“ je, uz saglasnost Uprave za građevinsko zemljište i Centra za socijalni rad, predložio da površina na Bulevaru kralja Petra I, koja je decenijama u gradskom vlasništvu i čuva se kako bi poslužila za potrebe Centra, proglasi za javnu zelenu površinu. Zaključili su da je ovaj prostor od 800 kvadrata ozelenjena površina dostupna širem krugu korisnika i predstavlja adekvatnu lokaciju za javnu zelenu površinu za razliku od prostora na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke. S druge strane, Komisija nije navela da li će i park za istrčavanje pasa biti premešten na ovu novu lokaciju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay