Početna Gradske teme Srđan Kolaković preuzeo funkciju dekana FTN-a

Srđan Kolaković preuzeo funkciju dekana FTN-a

0

Novi dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Srđan Kolaković, preuzeo je funkciju u petak.

Kako je saopštio, nada se da će svi zajedno, studenti, nastavnici i svi zaposleni na fakultetu, doprineti tome da fakultet ostane “lider visokoškolskog obrazovanja Srbije i regiona“.

U obraćanju studentima i kolegama, Kolaković je svima poželeo uspešan rad u novoj školskoj godini, a poželeo je dobrodošlicu i brucošima.

Kolaković na čelo FTN-a dolazi nakon Radeta Doroslovačkog, čiji su mandat obeležile brojne afere.

Poslednja u nizu, bio je pokušaj da otpusti redovnog profesora i najvećeg kritičara njegovog rada, Iliju Tanackova.

Prof. dr Srđan Kolaković, diplomirani inženjer, rođen je 30. novembra 1958. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završio u Bačkoj Palanci, a srednju građevinsku u Novom Sadu. Građevinski fakultet u Subotici završava 1982. godine za manje od pet godina, za uspeh na studijama dobio je nagradu “Jaroslav Černi” koja se dodeljivala najuspešnijim studentima hidrotehnike u staroj Jugoslaviji. Iste godine se zapošljava kao asistent pripravnik u naučnom radu na fakultetu u Subotici.

Magistrirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu 1988. godine i za magistarski rad te godine dobija ponovo nagradu “Jaroslav Černi” u kategoriji najbolji magistarski radovi. Doktorsku disertaciju odbranio je na Građevinskom fakultetu u Subotici 1993.

U svom dvadestetdvogodišnjem pedagoškom radu na Univerzitetu u Novom Sadu držao je predavanja i vežbe na većem broju predmeta iz hidrotehničke oblasti. Osim na Fakultetu tehničkih nauka, nastavu drži i na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu kao i na Građevinskom fakultetu u Subotici.

Nastavu na Fakultetu tehničkih nauka drži od 1999, prvo kao honorarni saradnik, a od 2002. i kao zaposlen u punom radnom odnosu.

Autor je i koautor na više od 60 naučnih i stručnih radova objavljenih u časopisima i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

Pre ove funkcije bio je v. d. direktora Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: FTN