Početna Gradske teme Sremski Karlovci: Otvoren konzulat Crne Gore u zgradi Magistrata

Sremski Karlovci: Otvoren konzulat Crne Gore u zgradi Magistrata

konzulat_crne_gore
Generalni konzulat Crne Gore u Srbiji otvoren je u Sremskim Karlovcima.
To je drugi crnogorski konzulat u našoj zemlji, pored odeljenja koje radi pri ambasadi u Beogradu.
Za rad konzulata sremskokarlovačka opština ustupila je prostor u zgradi Magistrata, a za generalnog konzula izabran je Miodrag Kankaraš (DPS), doskorašnji gradonačelnik Tivta. Fukcionisaće kao stalna misija Crne Gore, gde se, kako je saopšteno, zastupaju, štite i promovišu interesi i pruža konzularna zaštita državljanima te republike.
– U Konzulatu će moći da se uradi sve ono što je našim državljanima ovde potrebno poput izvoda iz knjiga rođenih, venčanih ili umrlih ili izvoda o državljanstvu. Za naše građane koji su ovde na proputovanju i izgube lična dokumenta po ubrzanoj proceduri izdavaće im se putni dokument, takođe ako je nekom potrebna viza, moći će da se podnesu zahtevi za izdavanje putnih isprava i ličnih dokumenata, itd – rekao je Kankaraš.
Crnogorskom konzulatu opština Sremski Karlovci je još ranije dodelila prostorije od skoro 200 kvadrata u zgradi Magistrata, na neodređeno vreme. Zgrada Magistrata u Karlovcima je pod zaštitom države kao kulturni spomenik i u njoj se već nalaze prostorije Opštine Sremski Karlovci, kao i Ministarstva poljoprivrede Srbije i Agencije za ruralni razvoj.
Autor:021