Početna Gradske teme Sremski Karlovci potpisali ugovor sa Crvenim krstom: Obezbeđeno finansiranje Narodne kuhinje

Sremski Karlovci potpisali ugovor sa Crvenim krstom: Obezbeđeno finansiranje Narodne kuhinje

0

Opština Sremski Karlovci potpisala je ugovor sa Crvenim krstom i obavezala se da će finansirati delatnost ove organizacije.

Ovim ugovorom uređena su međusobna prava i obaveze u pogledu finansiranja delatnosti i realizacije Programa rada Crvenog krsta za tekuću godinu, pri čemu se Opština obavezuje da obezbedi sredstva i finansira delatnost Crvenog krsta Sremski Karlovci u ukupnom iznosu od 2.500.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju, uplata će se sukcesivno vršiti na račun organizacije Crvenog krsta, do desetog dana u svakom mesecu, tokom cele godine, počevši od januara 2022. godine, a dobijena sredstva će se trošiti namenski, isključivo za realizovanje Programa rada karlovačkog Crvenog krsta.

Između ostalog, 990.000 dinara opredeljeno je za nesmetan rad Narodne kuhinje u Sremskim Karlovcima u 2022. godini.

Podsetimo da je prethodnih godina bilo problema sa finansiranjem rada Narodne kuhinje u ovoj opštini. Narodna kuhinja više puta je zatvarana za korisnike zbog manjka sredstava.

2020. godine je čak i najavljeno da će se Narodna kuhinja zatvoriti “dok se ne stvore finansijski uslovi za nastavak rada“. Međutim, Opština je “ekspresno” nakon pisanja medija obezbedila novac za ovu uslugu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay