Početna Gradske teme Sremski Karlovci: Uskoro nov kolovoz i ivičnjaci u Ulici Ive Andrića

Sremski Karlovci: Uskoro nov kolovoz i ivičnjaci u Ulici Ive Andrića

ThinkstockPhotos-Sremski Karlovci

Sremskim Karlovcima je od 90 miliona dinara koje je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine namenila za finansiranje projekata saobraćajne infrastrukture u sedam vojvođanskih opština, pripalo 7.843.560 dinara. Ovaj novac predviđen je za obnovu kolovoza u tamošnjoj Ulici Ive Andrića.

Izrada glavnog projekta poboljšanja kolovoza u ovoj ulici bila je poverena Birou za projektovanje, nadzor, inženjering i konsalting u građevinarstvu “Alfalajn” u Sremskim Karlovcima, tako da bi ovaj posao mogao da bude obavljen u relativno kratkom vremenskom periodu, uvažavajući sve moguće neizvesnosti koje nosi proces izbora najboljeg izvođača radova.

Obnova kolovoza odvijaće se u dužini od 173 metara, uz zadržavanje sadašnjih kolskih ulaza i ograda. Kolovoz će biti širok 3,5 metara, osim na početku, gde već postoji potporni zid, pa je put širi.

Izradu glavnog projekta finansirala je opština Sremski Karlovci. Razlog za rekonstrukciju kolovoza jeste, kako se navodi, rapidno propadanje konstrukcije, otežano odvijanje saobraćaja i nekontrolisano proticanje površinske vode.

Najviše para biće potrošeno na izradu kolovozne konstrukcije, oko 3,6 miliona dinara, odnosno na pripremne radove, što će iznositi nešto više od 2,5 miliona dinara. Osim nove asfaltne površine, predviđeno je postavljanje ivičnjaka i rigola.

Izvor: Dnevnik
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos