Početna Gradske teme Šta kažu komunalci na ovo?: Pekli jagnje na ražnju u sred Limana

Šta kažu komunalci na ovo?: Pekli jagnje na ražnju u sred Limana

jagnje_na_raznju_liman_III_600

Stanovnici Limana u nedelju su mogli da prisustvuju nesvakidašnjem prizoru, pečenju jagnjeta na ražnju na travnjaku među zgradama. Kako saznaje 021, jedan od komšija postavio je ražanj na zelenoj površini ispred zgrade, potpalio vatru i potom na žaru na tenane ispekao jagnje.
Novosađanaka koja je poslala fotografiju jagnjeta na ražnju za portal 021.rs u poruci je navela: “Kod nas se jagnjeće meso peklo na tepsiji, u rerni…”. Inače, Liman spada u izrazito urbanu stambenu zonu, a jagnje se okretalo na Bulevaru despota Stefana, u blizini škole “Žarko Zrenjanin”.
Od komšiluka smo čuli i da ovo nije prvi slučaj pečenja neke životinej na ražnju na ovom mestu i tako nešto se ponavlja već godinama. Kako su rekli za 021.rs, komšije su zvale policiju svaki put, ali i dalje se ovakva scena može videti.
Inače, paljenje vatre nije dozvoljeno u gradu i u ovakvim slučajevima građani bi trebalo da o tome obaveste komunalnu policiju, ali i redovnu policiju i vatrogasce u slučaju da je vatra ozbiljnija. Paljenje vatre u gradu potpada pod prekršaj neovlašćenog loženja na javnoj površini.

Autor i foto: 021.rs