Početna Gradske teme Stabla bagrema sa Bulevara Evrope biće presađena u Limanski park

Stabla bagrema sa Bulevara Evrope biće presađena u Limanski park

0

Na Bulevaru Evrope, u delu od Futoške ulice do kružne raskrsnice na Limanu, u toku su radovi na izgradnji zalivnog sistema i radova na postavljanju semafora, jer navedeni radovi ugrožavaju stabla bagrema na razdelnoj traci.

Zelenilo će izvršiti presađivanje stabala u Limanski park, na zahtev Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić naglašava da su ovakve akcije postale ustaljena praksa preduzeća, koje vodeći računa da se sačuva postojeće zelenilo takođe stvara uslove za dalji napedak i izgradnju Grada.

Još jedna akcija Gradskog zelenila biće sprovedena u vrtiću „Sigridrug“ u Almaškoj ulici 24. Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ uputila je molbu za uklanjanje lipe koja raste u dvorištu vrtića i ugrožava boravak dece.

Izlaskom na teren inženjeri Gradskog zelenila ustanovili su da je pomenuta lipa bolesna, trula i kao takva je nebezbedna za boravak dece u pomenutom dvorištu. Iz navedenih razloga ekipe Zelenila će već sutra, u toku prepodnevnih časova, ukloniti lipu kako bi deca mogla da nastave bezbrižnu igru. To mesto biće rekonstruisano i postojeći peščanik će deci obezbediti još jedan prostor za igru.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Gradsko zelenilo