Početna Gradske teme Stadionu ostaje isto ime, a radi se u skladu sa UEFA standardima

Stadionu ostaje isto ime, a radi se u skladu sa UEFA standardima

0

– Novi Sad konačno dobija savremen, gradski stadion koji zaslužuje, gde će moći da se održavaju kako domaće, tako i međunarodne utakmice – izjavio je Dušan Miladinović, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam”.

Stadion Karađorđe je otvoren 1924. godine, a nekoliko puta rađene su njegove rekonstrukcije. Uskoro će stadion dobiti potpuno novi izgled sa starim imenom.

– Novi stadion Karađorđe biće urađen prema UEFA standardima, koji su veoma strogi. Oni tačno propisuju gde treba da ulaze gledaoci, autobusi za sportiste, koliko parking mesta mora da bude obezbeđeno – objašnjava Miladinović.

U skladu sa tim propisima, stadion će imati kapacitet od 16.500 stolica za gledaoce i 500 parking mesta. Plato kod stadiona biće ozelenjen, a biće urađeni i poslovni objekti.

Stanari Ulice Dimitrija Tucovića imali su primedbu na visinu stadiona u odnosu na njihove stambene zgrade, ali su ih projektanti uvažili u skladu sa standardima koliko je bilo moguće. Ulica će nakon rekonstrukcije biti šira, sa mnogo boljom osvetljenosti.

– Na stadionu više neće biti atletskih staza, ovo će biti samo gradski fudbalski stadion. Atletski kompleks se seli na Jugovićevo – dodao je Miladinović.

Za sada nema naznaka da će stadion promeniti ime, ostaće veran svom prvom imenu Karađorđe.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay