Početna Gradske teme Stajalište za turističke autobuse biće kod stanice ATP Vojvodina

Stajalište za turističke autobuse biće kod stanice ATP Vojvodina

Gradska uprava za saobraćaj donela je odluku da se ukine autobusko stajalište za turističke autobuse u zoni terminala kod železničke stanice. Kako piše 021.rs, novo stajalište za ove autobuse nalaziće se kod autobuske stanice ATP Vojvodina, na saobraćajnici u zoni raskrsnice Sentandrejskog puta i Puta novosadskog partizanskog odreda, iza NIS-ove benzinske pumpe.

U pitanju je saobraćajnica koja se nalazi kraj nesuđene nove autobuske stanice, zbog koje se vodi spor između vlasnika ATP Vojvodina Ilije Devića i Grada Novog Sada. Jedan od razloga zbog kojeg je baš na ovoj lokaciji određeno stajalište za autobuse koji prevoze turiste jeste i blizina TC „BIG“, koji se nalazi nekoliko stotina metara od parkinga.

Javnom komunalnom preduzeću „Put“ naloženo je da autobusko stajalište uredi, opremi i postavi potrebnu saobraćajnu signalizaciju.

Grad je prošle godine ukinuo stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina, pošto se ono pokazalo nepraktičnim, a izazvalo je i negodovanje stanara koji žive preko puta Banovine. Gradska uprava za saobraćajne poslove novo stajalište odredila je na Beogradskom keju.

Izvor: 021
Foto: Prinstcreen/YouTube