Početna Gradske teme Stajalište za turističke autobuse biće kod stanice ATP Vojvodina

Stajalište za turističke autobuse biće kod stanice ATP Vojvodina

0

Gradska uprava za saobraćaj donela je odluku da se ukine autobusko stajalište za turističke autobuse u zoni terminala kod železničke stanice. Kako piše 021.rs, novo stajalište za ove autobuse nalaziće se kod autobuske stanice ATP Vojvodina, na saobraćajnici u zoni raskrsnice Sentandrejskog puta i Puta novosadskog partizanskog odreda, iza NIS-ove benzinske pumpe.

U pitanju je saobraćajnica koja se nalazi kraj nesuđene nove autobuske stanice, zbog koje se vodi spor između vlasnika ATP Vojvodina Ilije Devića i Grada Novog Sada. Jedan od razloga zbog kojeg je baš na ovoj lokaciji određeno stajalište za autobuse koji prevoze turiste jeste i blizina TC „BIG“, koji se nalazi nekoliko stotina metara od parkinga.

Javnom komunalnom preduzeću „Put“ naloženo je da autobusko stajalište uredi, opremi i postavi potrebnu saobraćajnu signalizaciju.

Grad je prošle godine ukinuo stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina, pošto se ono pokazalo nepraktičnim, a izazvalo je i negodovanje stanara koji žive preko puta Banovine. Gradska uprava za saobraćajne poslove novo stajalište odredila je na Beogradskom keju.

Izvor: 021
Foto: Prinstcreen/YouTube