Početna Gradske teme Stampedo zbog jutjubera u tržnom centru, deca padala u nesvest

Stampedo zbog jutjubera u tržnom centru, deca padala u nesvest

0

Najmanje dvoje dece izgubilo je svest u stampedu izazvanom tokom gostovanja popularnog jutjubera “Bake Praseta” juče oko 17 sati u tržnom centru “BIG”.

Kako za 021 priča Novosađanka Ivana B. koja je devetogodišnjeg sina odvela na taj događaj, veliki broj dece je došao u tržni centar i bukvalno napravio opsadu u hodnicima, želeći da što pre dođe do jutjubera koji je trebalo da nastupi u 16 časova.

Popularni jutjuber je sačekao da organizatori jave da je bezbedno da nastupi, a za to vreme su deca počela da objavljuju fotografije sa njim na Instagramu iz toaleta i označila ga na toj društvenoj mreži.

Ostala deca su to videla na svojim telefonima i pojurila ka toaletu, usput vrišteći, lomeći izloge, a nekoliko njih je za trenutak izgubilo i svest.

Interventna policija morala je da evakuiše objekat, zaustavi pokretne stepenice i putem razglasa zamoli sve da izađu napolje.

Nekoliko izloga je tokom stampeda razbijeno.

Nezvanično, na gostovanju jutjubera bilo je više od hiljadu dečaka i devojčica, a događaj je bio za decu uzrasta od 5 do 12 godina.

Pošto su ga deca potpuno opkolila, jutjuber je morao da izađe na zadnji ulaz uz policijsku pratnju.

Izvor: 021
Foto: 021