Početna Gradske teme “Stan” (ne)će opstati

“Stan” (ne)će opstati

jkp-stan-jpg_660x330JKP “Stan” je danas saopštio da je funkcionisanje preduzeća otežano, ali se opstanak preduzeća ne dovodi u pitanje.
Rukovodstvo Stana se oglasilo, nakon što su u ovom rpeduzeću dva dana boravili privatni izvršitelji koji su popisivali imovinu kako bi se isplatile tužbe za neisplaćene zarade.

– Menadžment preduzeća i Grad ulažu ogroman napor da se normalizuje poslovanje i isplate zaostale zarade. Aktuelna gradska vlast zatekla je u “Stanu” dugove veće od milijardu dinara. Za protekle tri godine ta suma je smanjena za više od 350 miliona dinara. Maksimalno su smanjeni rashodi, redovno se izlazi na teren, uredno se isplaćuju nasleđeni dugovi prema bankama i državi i svi poslovi se obavljaju uobičajeno. Poslovanje je prošireno, sa Poreskom upravom je napravljen reprogram duga za poreze i doprinose, a broj zaposlenih je smanjen sa 345 na 270 – navodi se u saopštenju rukovodstva “Stana”.

Iz ovog preduzeća tvrde i da se na nivou grada svakodnevno radi na iznalaženju rešenja za probleme, ali te probleme je nemoguće rešiti u kratkom roku jer se traži način da se u isto vreme isplati dug Poreskoj upravi i plate radnicima koje kasne nekoliko meseci.
– Takođe, apelujemo na radnike da povuku tužbe za neisplaćene zarade i ne nasedaju na priču izvršitelja kojima je interes samo da uzmu svoj procenat. Popisivanje imovine preduzeća, da bi se radnici naplatili, nema osnova jer na sva vozila i mašine, banka i Poreska uprava poseduju založno pravo – kažu u Stanu.
Podsetimo, da se Stan nalazi u velikim finasijskim problemima već nekoliko godina, a da od početka godine je radnicima isplaćen samo deo dve zarade. Račun preduzeća je već duže od mesec dana u blokadi zbog sudskih naloga za isplatu novca na osnovu mahom tužbi radnika za neisplaćene zarade. Preduzeće je zbog blokada sada ostalo i bez direktnih mesečnih prihoda jer im JKP “Informatika” više ne prebacuje novac koji se mesečno skuplja na komunalnim računima za odžačarinu i druge usluge “Stana”.
Iz Gradske kuće se još nisu oglašavali povodom poslednje situacije u ovom preduzeću.

Autor: 021

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here