Početna Gradske teme Stanari u Ulici cara Dušana bez grejanja i struje do ponedeljka zbog...

Stanari u Ulici cara Dušana bez grejanja i struje do ponedeljka zbog curenja gasa

0

Stanari zgrade u Ulici cara Dušana 16, izrazili su protest zato što nemaju grejanje i struju i zatražili od nadležnih da hitno reše taj problem, pre svega zbog porodica s malom decom i starijih osoba koje žive u toj zgradi.

Stanari su juče ujutru osetili smrad gasa, nakon čega su pozvali vatrogasnu jedinicu i ekipu hitne pomoći. Vatrogasci su izvršili uviđaj i otišli, a firma koja vodi računa o gasnom kotlu, na koji se ta zgrada greje, utvrdila je da je kotao ispravan.

Međutim, iz Društvenog preduzeća Novi Sad-Gas su došli i zavrnuli dotok gasa, a stanarima je potom isključena i struja, rekao je agenciji “Beta” stanar iz te zgrade Darko Šper.

Dodao je da su stanarima u preduzeću Novi Sad-Gas kazali da neće moći da im puste grejanje pre ponedeljka, odnosno dok od firme koja održava gasni kotao ne dobiju atest kojim će se garantovati da je kotao ispravan.

Šper je rekao da stanari sada nemaju ni struje ni grejanja, što – između ostalog – znači da ne mogu da parkiraju i isparkiraju automobile iz garaža jer taj sistem takođe zavisi od električne energije.

On je naveo da je reč o zgradi koja je useljena pre samo tri meseca.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Pixabay