Početna Gradske teme Stanarima studentskih domova u Novom Sadu literatura za učenje stiže na mejl

Stanarima studentskih domova u Novom Sadu literatura za učenje stiže na mejl

0

Studenti, stanari studentskih domova u Novom Sadu, sada će, u slučaju obolevanja ili izolacije zbog Kovida 19, literaturu za učenje dobijati na imejl. Sporazum “Knjiga na klik” potpisali su direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović i direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić, navodi se u saopštenju.

Sporazum predviđa da se studentima, koji stanuju u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad, a koji iz različitih razloga, izazvanih pandemijom Kovid 19, nisu u mogućnosti da prisustuvuju predavanjima, niti posećuju biblioteke i čitaonice, knjige, skripte, lektira, iz bogatog fundusa Gradske biblioteke besplatno dostavlja mejlom.

Smatrali smo da je u uslovima pandemije izuzetno važno da studenti, koji žive u studentskim domovima, dobiju svaki vid podrške, koji će im omogućiti da, u slučaju obolevanja, ili izolacije, ne zaostaju u ispunjavanju svojih obaveza. Gradska biblioteka je pouzdan parnter, i uveren sam da će praksu koju danas uspostavljamo u Novom Sadu prihvatiti i drugi gradovi – rekao je direktor SCNS Zoran Martinović.

Studenti kojima je ovakav vid podrške potreban, mogu da se obrate na imejl covid19@scns.rs. Kol centra za podršku studentima tokom pandemije, koji je počeo da radi u decembru prošle godine. Njihov zahtev će nakon toga biti prosleđen na imejl mojabibliotekans@gmail.com. Biblioteka ima preko 560.000 knjiga, a na stranim, i jezicima nacionalnih manjina oko 50.000 naslova.

Gradska biblioteka u Novom Sadu, kao velika kuća knjige, sa zadovoljstvom prihvata inicijativu Studentskog centra u Novom Sadu za učešće u projektu “Knjiga na klik”, pogotovu i zbog toga što već u okviru svojih programskih aktivnosti, pre svega putem svoje službe Informaciono-referalnog centra sa Čitaonicom, sprovodi slične aktivnosti u odnosu na nekoliko hiljada studenata koji su članovi Biblioteke. Saradnja sa tako značajnim partnerima ovoj oceni daje na punoći. Učestvujući i sama u aktuelnim i savremenim procesima, zahvaljujući razvoju informacionih tehnologija, naše aktivnosti sa studentskom populacijom, zahvaljujući i ovom sporazumu, dobiće još više na značaju – rekao je direktor Gradske biblioteke Dragan Kojić.

U objektima Studentskog centra Novi Sad sprovode se sve mere za suzbijanje širenja epidemije. U svih deset studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom. Od svih 3.034 studenata smeštenih u 10 domova SCNS, trenutno je u samoizolaciji dva studenta sa lakšim simptomima.

Uprava Studentskog centra i ovim gestom pokazuje da razume potrebe studenata. Naročito je značajna njihova posvećenost koju su pokazali tokom pandemije. To znaju naše kolege koje žive u studentskim domovima. “Knjiga na klik” je potez koji će značajno olakšati učenje mnogim studentima. Hvala Studentskom centru i Gradskoj biblioteci – rekao je student prorektor Novosadskog univerziteta Igor Knežević, navodi se u saopštenju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay