Početna Gradske teme Stanovnici Detelinare žalili se na parking prostor i oštećeni trotoar

Stanovnici Detelinare žalili se na parking prostor i oštećeni trotoar

Stanovnici Detelinare izneli su svoje probleme predstavnicima Grada na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge Skupštine Grada, a koja je održana u MZ “Detelinara”.

Najčešće spominjani problemi sa kojima se suočavaju građani sa Detelinare su problemi sa nedostatkom parking prostora, oštećenjima na trotoarima i stazama oko zgrada, ali su ukazali i na problem sve većeg broja pasa lutalica.

Blizina pijace, kafići i lokali sa “brzom hranom” najveći su razlog što se nesavesni vozači parkiraju na trotoare, zelene površine, pa čak i ispred samih ulaza, i tako otežavaju kretanje pešaka i stanara tih zgrada. To ujedno i oštećuje te površine i stvaraju se rupe, koje takođe ometaju kretanje.

Neke od zgrada imaju problem neizgrađenih ili nedovršenih staza oko same zgrade, što prouzrokuje slivanje padavina ispod zgrade i stvara velike probleme tim stanarima.

Na sednicu su došli i predstavnici Hajduk Veljkove i Mikole Kočiša da, s jedne strane izraze zadovoljstvo što je JKP ‘Čistoća’ raščistila zapušteno rastinje i uredila okolinu i što je popravljeno ulično osvetljenje, ali i da ponove svoje zahteve za izmeštanjem Metadonskog centra.

Oni su naglasili da njihova okolina sada izgleda mnogo urednije i lepše, ali da je njihov ključni problem ostao nerešen. Prema njihovim rečima, i dalje imaju iste probleme sa narkomanskim zavisnicima, koji svakodnevno prave ispade, galame, svađaju se, neprimereno se ponašaju i javno se drogiraju ne prezajući od prolaznika.

Članice i članovi Komisije doneli su zaključak da se o svim iznetim problemima upute dopisi nadležnim upravama i preduzećima, a o problemu izmeštanja Metadonskog centra planirano je da se napravi zajednički sastanak sa Pokrajinskim odborom za predstavke i predloge.

Izvor: 021.rs
Foto: Parking servis

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here