Početna Gradske teme Stanovnici pet naselja dobijaju kanalizaciju

Stanovnici pet naselja dobijaju kanalizaciju

Izgradnja kanalizacionih priključaka u delovima Adica, Veternika, Budisave, Kaća i Rumenke odvijaće se tokom 2018. godine.

JKP “Vodovod i kanalizacija” raspisao je javnu nabavku za izgradnju kućnih kanalizacionih priključaka.

Kako je 021.rs ranije pisao, radovi na nastavku izgradnje kanalizacije u gradskim naseljima planirani su i budžetom za ovu godinu. Tako je za kanalizaciju u Budisavi planirano 157 miliona dinara, dok će se ove godine za kanalizaciju u Rumenki izdvojiti 125 miliona dinara, a naredne godine još 200 miliona.

Budući da su u pitanju velika naselja, nije moguće precizirati tačan broj priključaka, ali se procenjuje da je taj broj između 2.500 i 3.000. Nakon izgradnje kućnih kanalizacionih priključaka, sva domaćinstva će se priključiti na izgrađenu kanalizacionu mrežu i samim tim će se ugasiti sve septičke jame“, kažu za 021 u “Vodovodu”.

Kako se može videti u konkursnoj dokumentaciji, rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana, a maksimalno prihvatljiv rok je 365 kalendarskih dana. Međutim, radovi neće početi pre 2018. godine.

Naime, rok za podnošenje ponuda je 13. novembar, dok odluka o dodeli ugovora mora da bude donesena u narednih 25 dana. Nakon toga sledi zaključenje ugovora, a rok za uvođenje ponuđača u posao je 30 dana od dana zaključenja. Ukoliko sve bude u redu, radovi bi mogli da startuju u januaru.

Kriterijum za dodelu posla je najniža ponuđena cena. Nakon što otpočne radove, izvođač bi trebalo da ih sprovodi na tri lokacije istovremeno.

Pretpostavlja se da će tokom radova za saobraćaj biti zatvorene određene ulice. Takođe, u dokumentaciji se previđa i raskopavanje kolovozne konstrukcije, zemljani, betonski, tesarski radovi.

Izvor: 021.rs