Početna Gradske teme Stigli izvršitelji, imovina “Stana” ide na prodaju

Stigli izvršitelji, imovina “Stana” ide na prodaju

SAMSUNG DIGITAL MOVIEU JKP “Stan” u ulici Lasla Gala boravili su privatni izvršitelji koji su popisali svu imovinu kako bi se namirili dugovi preduzeća prema radnicima.

Kako  saznajemo, popis je urađen jer “Stan” nema novca da isplati dugove koji su pristigli na osnovu sudskih presuda posle tužbi zaposlenih za neisplaćene zarade. Preduzeće je tužila većina zaposlenih od skoro 300 koliko ih ima i prema presudama, “Stan” je u obavezi da im isplati stotine hiljade dinara svakome.

U JKP “Stan” su za 021.rs naveli da privatni izvršitelji popisuju imovinu po osnovu tužbi i izvršenja za isplatu zaostalih zarada zaposlenima koji su predali liste obračuna zarada. U preduzeću nisu naveli o kolikom broju radnika se radi i samo su rekli da je u pitnaju većina. U Stanu kažu i da menadžment nastoji da u što kraćem vremenskom roku prevaziđe otežano poslovanje i uspostavi kontinuiran, redovan rad i dinamiku isplate zarada

Podsetimo da je u ovom preduzeću nedavno imenovano i novo rukovodstvo jer je prethodni direktor dao ostavku. On, naime, nije uspevao da reši finansijske probleme u preduzeću.

Reakcija nema iz gradske vlasti, koja je prošle godine i finansijski potpomogla “Stan” i radila na tome da se reorganizuje rad kroz smanjenje broja zaposlenih.

Inače, u “Stanu” su radnici ove godine primili samo deo januarske i majske plate, a ostale zarade im nisu isplaćene. Radnici su više puta protestovali, ali do sada nije bilo pomaka.

Autor: 021