Početna Gradske teme Strahinji Tepavčeviću Spartakova nagrada za životno delo

Strahinji Tepavčeviću Spartakova nagrada za životno delo

0

Najveće pokrajinsko društveno sportsko priznanje, Spartakova nagrada za životno delo, ove godine je uručeno našem poznatom karate stručnjaku i pedagogu Strahinji Tepavčeviću, predsedniku Karate saveza Vojvodine i članu rukovodstva Karate saveza Srbije.

Strahinja Tepavčević, doktor nauka u sportu, bio je na najodgovornijim funkcijama u sportu i sportskim forumima Novog Sada, Vojvodine, Srbije, Jugoslavije i Balkana. Bio je dugogodišnji predavač na Višoj trenerskoj školi pri Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu za karate i na Fakultetu za sport i turizam – TIMS iz Novog Sada, kao i spoljni saradnik Zavoda za fizičku kulturu u Novom Sadu.

Do sada je objavio 7 priručnika, 2 udžbenika i 51 rad u stručnim publikacijama iz svoje struke.

Za svoj dosadašnji rad i postignute rezultate dobitnik je mnogobrojnih priznanja iz oblasti sporta i rada uopšte (zahvalnica, pohvala, nagrada, plaketa i dr.) u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajnije dobijene od državnih institucija (medalje rada i medalje zasluga za narod) i sportskih institucija (Spartakove nagrade i Majske nagrade).

Strahinja Tepavčević je čovek, stvaralac koji više od 50 godina aktivno doprinosi uspešnosti u svakoj delatnosti, a ne samo u sportu.

Kao predsednik Karate saveza Vojvodine, a pre toga sportski direktor, obezbeđuje kadrovsku i materijalnu osnovu za moderno funkcionisanje ovog Saveza.

Kao potvrda uspešnosti njegovog delovanja je i obezbeđivanje novca za kupovinu Edukativno-trenažnog centra od 350 kvadratnih metara u Novom Sadu, koji je vlasništvo Karate saveza Vojvodine (KSV).

KSV postaje jedna je od najorganizovanjih karate organizacija u Jugoslaviji i Srbiji.

Vojvođanski karate sportisti su osvajači mnogobrojnih svetskih i evropskih medalja, a to su najbolji rezultati u istoriji jugoslovenskog i srpskog karatea.

Posebno je doprineo obrazovanju kadrova u sportu (stalnom stručnom osposobljavanju trenera i sudija, što je rezultiralo izborom naših kadrova za selektore i u borbama i u katama na nivou Karate federacije Srbije), kao i uspešnim polaganjem i sticanjem zvanja evropskih i svetskih karate sudija.

Inicijator je i organizator 17 Naučno-stručnih simpozijuma “Nauka i karate sport”.

Ovo je ne samo jedinstven primer ovakvog tematskog okupljanja u Evropi, već i dokaz da je u proteklom periodu pokazao visoki renome na kome su na multidisciplinaran način stručnjaci, naučni radnici i univerzitetski profesori izlagali rezultate svojih istraživanja.

“Ja sam za svoj dugogodišnji rad dobio mnogobrojna priznanja, nagrade, odlikovanja od najviših državnih institucija i sportskih organizacija. Ova u samom svom nazivu za životno delo izaziva posebne emocije i izuzetno mi je draga. Ovo je potvrda mojih više od pola veka rada u obrazovanju i sportu i izuzetno mi je drago što sam je dobio”, izjavio je Tepavčević nakon uručenja ovog najvećeh pokrajinskog priznanja u sportu.

Izvor: rtv.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Karate savez Vojvodine