Početna Gradske teme Štrand od 1. maja spremno dočekuje kupače

Štrand od 1. maja spremno dočekuje kupače

0

Sve je spremno i pripremljeno za 111. kupališnu sezonu na Štrandu, koja zvanično počinje 1. maja i traje do 30. septembra, rekla je za „Dnevnik“ pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Jelena Prica. Kako kaže, spremne su i spasilačke ekipe i radnici Prve pomoći na najpoznatijoj novosadskoj plaži.

Cene ulaznica ostale su iste kao i prošle godine – dnevna karta košta 50 dinara, dok sezonska staje 1.345, a sa popustom je 1.150 dinara.

Na Štandu je urađena deratizacija i dezinfekcija kabina, desikacija 35.000 metara šetnih staza, a radnici „Gradskog zelenila“ orezali su 36 kuglastih bagremova. Osim toga, urađena je i aeracija i rekonstrukcija travnjaka na mestima gde je bilo oštećenja na ukupnoj površini od 2.000 kvadratnih metara.

Uređene su i blagajne, toaleti su u funkciji, a postavljene su info table na pešačkom delu staze, dok su travnjaci tretirani protiv krpelja. Bezbednost kupača povećana je kroz projekat „Bezbedna plaža“, kojim je obezbeđen novac za novu spasilačku opremu – čamac za spasavanje na vodi, spasilačke kule, info table, motorole i bove.

S obzirom na to da je Novi Sad ove godine poneo titulu Evropske prestonice kulture, Štrand će, kao i prethodnih godina, biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay