Početna Gradske teme Štrand spremno dočekuje prve kupače

Štrand spremno dočekuje prve kupače

U proteklom periodu, tokom vanrednog stanja, radnici JKP “Gradsko zelenilo” su bili angažovani na održavanju zelenih površina u gradu i prigradskim naseljima. Poslovi su podrazumevali košenje trave, orezivanje suvih i bolesnih grana sa stabala, okopavanje i plevljenje žive ograde, kao i cvetnih gredica u gradu.

– S obzirom na to da su parkovi i šetališta otvoreni prošle nedelje, veliki broj Novosađana je iskoristio priliku da sate predviđene za slobodno kretanje, provede u nekom od novosadskih parkova –kazala je za “Dnevnik” pomoćnica direktora tog preduzeća za komercijalne poslove i turizam Jelena Budimčić.

Po njenim rečima, radnici su pripremali i gradsku plažu Štrand za početak sezone. Tako su sva dečja igrališta na plaži rekonstruisana i ofarbana, a zelenilo se uređuje. Dva toaleta su potpuno rekonstruisana.

– Radi se o termo i hidroizolaciji toaleta, povećan je broj kabina, a u oba toaleta postoje i kabine za osobe s invaliditetom, što do sada nije bio slučaj – poručila je sagovornica Dnevnika.

– Tako će čitav prostor plaže biti dostupan i osobama s invaliditetom bez smetnji. Tokom ove nedelje je obavljena dezinfekcija, deratizacija i dezinsekcija prostora na Štrandu, što podrazumeva i kabine. Poštujući sve mere koje nalože nadležni organi, očekujemo da će u narednim danima biti otvorena 109. kupališna sezona na Štrandu. U međuvremenu su kapije Gradske plaže otvorene za šetače.

Kako kaže Jelena Budimčić, trenutno se kose korovske površine i trava, orezuje, odnosno sprovode se redovne aktivnosti na održavanju zelenila u gradu. Tokom iduće nedelje se pripremaju cvetne gredice za sadnju letnjeg cveća.

Cena ulaznica neće se menjati

Prema rečima Jelene Budimčić ugovori za zakupe kabina su obnovljeni još u februaru. Ona dodaje da se cena pojedinačnih ulaznica i pretplatnih sezonskih karata neće se menjati u poređenju s prošlogodišnjim.

To znači da dnevna karta košta 50 dinara, sezonska, bez popusta 1.345, a sa popustom za đake, studente i penzionere 850 dinara, dok će za decu do sedam godina ulaz biti besplatan.

Zakupci malih kabina će morati da plate cenu izrade karata koja iznosi 300 dinara. Zakupci lokala su spremni da svoje usluge ponude posetiocima, a za kupače su obezbeđene medicinska nega i spasilačka služba. Čekaju se još preporuke, bezbednosne mere i pravila koja donosi Krizni stab Republike Srbije.

Izvor: Dnevnik
Foto: NsHronika