Početna Gradske teme Studenti moraju da čuče: Problem sa šalterima na Fakultetu tehničkih nauka

Studenti moraju da čuče: Problem sa šalterima na Fakultetu tehničkih nauka

1

salteri1-(2)_660x330
Čekanje u redovima i odlazak na šalter samo po sebi je stresno, jer nikad ne znate da li imate sve papire i da li ćete u tom danu sve obaviti. Odlazak na šalter problematičan je i za studente Fakulteta tehničkih nauka.
Nova, svetla i uređena studentska služba na Fakultetu tehničkih nauka. Novi i šalteri, ali i nova muka za studente.

Studenti, pogotovo oni malo viši, kažu da imaju problem sa šalterima koji se nalaze na metar visine.

“Sad smo bili u studentskoj službi i oni su nam objasnili da nema potrebe da se čuči i da je sve prilagođeno studentima. Da li je tebi prilagođeno? Meni nije prilagođeno, ja njih, na primer, ne čujem”, kažu studenti za Radio-televizije Vojvodine.
Dekan fakulteta prof. dr Rade Doroslovački kaže da studenti tokom godine na šalteru ionako nemaju mnogo obaveza, ali i da se sve može korigovati, ukoliko se ispostavi da problem postoji.

“Pa ne znam, kako sam vam rekao, niko od studenata se nije žalio, jedini ste se vi žalili, a vi čini se da niste student”, zaključuje dekan Doroslovački.

Ipak, pojedini studenti tvrde da je situacija pre renoviranja šalter sale bila bolja.

“Kažu da umišljamo i da studenti uopšte ne treba da čuče, da sve mogu normalno da obave… teško. Ne čujem ja njih, pa moram da se sagnem. Mene čuju zato što ja glasno pričam, al ja njih ne čujem”, objašnjava jedan od studenata.

Marko Todorov, jedan od projektanata studentske službe, kaže da uvek postoje oni koji sede i oni koji stoje, pa nekome morate dati prvenstvo.

U ovom slučaju, objašnjava Marko, dato je prvenstvo onima koji za šalterom provode osam sati. Pored toga, kaže, šalteri su projektovani tako da niko ne treba da se saginje.

“Ne vidim zašto bi čučali, kad je komunikacija potpuno nesmetana. Oni su prilagođeni savremenim standardima, koji se opet prilagođavaju i korisnicima sa invaliditetom , znaci korisnicima u invalidskim kolicima, što je tendencija svuda u svetu… pa šta mislite, što su čučali onda? Pa možda vole da čuče”, zaključuje Marko.

Student je car, natpis koji stoji tek metar od mesta na kome će se isti taj car saviti ili čučati. Zato što tako želi ili zato što drugačije nije izvodljivo, procenite sami.

Autor: RTV
Foto: Fejsbuk

1 KOMENTAR

  1. Ovo nema veze sa zivotom!!! Vec 3 godine studiram na FTNu i poprilicno sam visok i tvrdim da je ovo gomila gluposti. Na sluzbu kao student odem jednom ili dvaput godisnje iz prostog razloga sto se sve obavlja elektronskim putem i uopste nema potrebe dolaziti ni cekati u redovima. Bolje da se bave sluzbama drugih fakulteta koji uzimaju brdo novca studentima i koji teraju studente da stoje satima na nepodnosljivim temperaturama ne bi li uradili obicnu overu semestra.

Comments are closed.