Početna Gradske teme Studenti PMF-a pomažu deci oboleloj od leukemije i sa smetnjama u razvoju

Studenti PMF-a pomažu deci oboleloj od leukemije i sa smetnjama u razvoju

0

Hladno je za Štrand – idemo u Nederland“ i „Tango zapleši – Argentini se nasmeši!“ su dva nova humanitarna projekta koje u okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu, pripremaju studenti treće godine Hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta.

Naime, praktični deo ispita se sastoji od organizovanja tematskog događaja i do sada je priređeno gotovo 50 takvih manifestacija u okviru kojih su studenti predstavljali razne narode i države, odnosno njihove turističke vrednosti i u isto vreme pomogli udruženjima, institucijama ili onima kojima je u tom periodu pomoć bila potrebna.

Obe manifestacije se održavaju u restoranu „Ribarac” na Ribarskom ostrvu. Tematsko veče „Hladno je za Štrand – idemo u Nederland“ zakazano je za 28. januar, od 20 sati. Cilj projekta je da prikaže Nizozemsku/Holandiju kao izuzetnu turističku destinaciju, s posebnim akcentom na njen turistički potencijal i kulturno-istorijsko nasleđe. Prikupljeni novac će se preko Fondacije „Tate Novosađani“ usmeriti za Nikolinino i Kostino lečenje. Devojčica i dečak boluju od leukemije i potrebna im je pomoć.

Veče „Tango zapleši – Argentini se nasmeši!” biće održano u utorak, 4. februara, od 20 časova. Cilj te tematske večeri je da gosti kroz celovečernji program upoznaju Argentinu kao izuzetnu turističku destinaciju, kroz njene specifične običaje, s posebnim akcentom na ples tango. Prikupljeni novac će se usmeriti Udruženju „Hanina nada” koje je osnovano 2004. godine s ciljem da pomogne i pruži podršku porodicama s decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Izvor: Dnevnik
Foto: Wiki/Bojan Kalkan