Početna Gradske teme Stupila na snagu nova odredba o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata

Stupila na snagu nova odredba o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata

0

Katedrala 1

Nova odredba o radnom vremenu ugostiteljskih i trgovinskih objekata stupa na snagu u nedelju, 1. maja, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Prema Odluci o radnom vremenu objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Grada Novog Sada, ugostiteljski objekti za smeštaj i ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze na benzinskim stanicama u radnim zonama i na ulaznim pravcima u Grad mogu da rade svakog dana 24 sata dnevno.

Objekti brze hrane koji se nalaze u poslovnim zgradama, kao i kiosci i barake, mogu da rade svakog dana 24 sata dnevno, s tim da od ponoći do 7 sati mogu da rade samo njihovi natkriveni šalteri ili pultovi.

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze u stambenim zgradama za porodično i višeporodično stanovanje, u poslovnim zgradama, na benzinskim stanicama u Gradu, na plovilima i drugim objektima mogu da počnu sa radom najranije u 7 sati i mogu da rade najduže do 23 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom do ponoći.

Ugostiteljski objekti za ishranu i piće koji se nalaze u poslovnim zgradama i plovilima mogu da rade svakog dana najduže do tri sata posle ponoći, na osnovu rešenja o produženju radnog vremena koje donosi Gradska uprava za privredu, a na osnovu pisanog zahteva.

Svim trgovinskim formatima određeno je maksimalno radno vreme tako da mogu da rade svakog dana od 6 sati do ponoći. Benzinske stanice, u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena, moraju da rade najmanje u vremenu od 6 do 20 sati svakog dana.

Zanatskim i objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara utvrđeno je maksimalno radno vreme tako da mogu da rade od 6 sati do ponoći.

Ove odluke usvojene su na Skupštini Grada Novog Sada, održanoj 29. decembra 2015. godine.

Izvor: Novisad.com
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications