Početna Gradske teme Subota za parkić: Akcija za očuvanje zelene površine sutra kod Muzeja Vojvodine

Subota za parkić: Akcija za očuvanje zelene površine sutra kod Muzeja Vojvodine

drvo

Akcija za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu održaće se u subotu, 19. septembra, pod nazivom “Subota za parkić”. Tom prilikom će biti priređen celodnevni program, koji je pripremljen u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine.

Za odrasle je predviđen mali bioskop na otvorenom u kojem će biti prikazan film “Goli” rediteljke Tihe Gudac. Projekcija filma je zakazana u 20.30 časova na platou ispred Muzeja savremene umetnosti.
Program za decu počinje od 17 časova, a podrazumeva edukativno-kreativnu radionicu “Šta će nama drvo?” na kojoj će deca uz igru razgovarati o parkovima i gradskim livadama.

Skupština grada je 25. juna usvojila predlog o izmeni plana generalne regulacija prema kojoj se predviđa izgradnja javne garaže na zelenoj površini. Park u kome je planirana garaža čini staro jezgro grada i zaštićenu okolinu spomenika kulture Muzeja Vojvodine i Arhiva Vojvodine, a u njemu se nalazi i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.
Prema nezvaničnim informacijama, na ovu odluku upućeno je preko 70 primedbi Gradskoj upravi za urbanizam, a Građanska inicijativa je sakupila preko 3.000 potpisa stanovnika Novog Sada koji se protive izgradnji javne garaže na zelenoj površini.

Autor i foto: 021.rs