Početna Gradske teme Subvencije za samozapošljavanje žena na teritoriji Grada Novog Sada

Subvencije za samozapošljavanje žena na teritoriji Grada Novog Sada

0

Planirani iznos od 10 000 000 dinara za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada ove godine je duplo viši u odnosu na prethodnu.
Javnim pozivom za subvencionisanje samozapošljavanja žena na teritoriji Grada Novog Sada je definisano da se subvencija dodeljuje nezaposlenim ženama sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač u njemu zasniva radni odnos.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 150 000 do 400 000 dinara, u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Nezaposlena žena koja ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci.

Javni poziv za dodelu te subvencije objavljen je na sajtu Grada www.novisad.rs u „Aktuelnim dokumentima“, na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com gde su dostupne informacije o uslovima za podnošenje zahteva za dodelu subvencije kao i o potrebnoj dokumentaciji.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja do utroška sredstava predviđenih za tu namenu.

Autor: NsHronika
Foto: Ilustracija / Pixabay.com