Početna Gradske teme Suđenje odloženo jer su zaboravili da dovedu optuženog iz pritvora

Suđenje odloženo jer su zaboravili da dovedu optuženog iz pritvora

0

Suđenje Ž. Š. (29) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je prošle godine prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D.Š. (21), i tako pokušao da je ubije, odloženo je juče u novosadskom Višem sudu.

U sudnicu su došli sudski veštaci, punomoćnik oštećene i stručni savetnici odbrane, ali ne i optuženi, koji je u pritvoru, a bez objašnjenja zatvora zašto nije priveden. Okrivljeni, navodno, iz pritvora nije priveden greškom zatvora, saznaje “Dnevnik” nezvanično.

Inače, okrivljeni je početkom prošlog meseca izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali je kazao da ne zna da je ijednom ubo sestru. Prema njegovim rečima, sve je počelo u novembru 2017. godine, kada je sestra s njegovom ženom i detetom, nakon zabrane njegovog roditeljskog staranja i prilaska, otišla iz kuće da žive zajedno u podstanarskom stanu.

Okrivljeni je na otvaranju suđenja rekao da je njegova sestra sada u statusu oštećene, možda pala na šrafciger, koji je imao kod sebe tom prilikom.

“Smatram da bi se odnosi između moje supruge i mene sredili da sestra nije otišla da stanuje s njima posle naših nesuglasica. Imam utisak da je ona doprinela rasturanju mog braka”, ocenio je okrivljeni na otvaranju dokaznog postupka i dodao da je sestru udario pesnicom jer je ona krenula na njega.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 14. maj, na koji su opet pozvani sudski veštaci medicinske struke, stručni savetnik i jedan svedok, kada se očekuje i završetak dokaznog postupka.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay