Početna Gradske teme Sutra počinje 7. Novosadski foto festival

Sutra počinje 7. Novosadski foto festival

fotomaraton

Novosadski foto festival Fotomaraton održaće se od 10. do 12. septembra i, osim takmičarskog dana u subotu, sadržaće mnoštvo tribina i radionica. Tema ovogodišnjeg Fotomaratona je plakat i fotografija, a učesnici prave seriju fotografija od kojih potom dizajniraju plakat. Pobednički plakat biće deo kompletne brend ponude Novog Sada.
Umetnički direktor festivala Tihomir Laćarac kaže za 021 da ove godine učesnike očekuju novine u načinu obrađivanja fotografija.

Ove godine novina je ta što za vreme manifestacije, u subotu, učesnici neće morati da predaju fotografije odmah tog dana, nego će moći da ih odnesu kući i imaće mesec dana da ih obrađuju i sređuju ne bi li napravili što kvalitetniji plakat“, navodi on. Dodaje da su za sve one koji ne barataju dovoljno tehničkim znanjem kreiranja plakata, obezbeđeni dizajneri i asistenti, tako da će u “Aspect” studiju dizajneri biti na raspolaganju sve do sredine oktobra i učesnici će moći da dolaze na konsultacije.

Sedmi po redu Fotomaraton biće otvoren predavanjem profesora Doru Bosioka u Zavodu za kulturu Vojvodine u četvrtak od 17 časova, dok će od 19 časova akademski slikar Radovan Jokić govoriti o plakatu iz aspekta brendinga jednog grada. Dan kasnije, na istom mestu od 17:30 časova, profesorka Ivana Tomanović će pričati na temu “Fotografija kao znak”. Završni deo festivala počinje u subotu u 11 časova u “Aspect” studiju gde će takmičari imati prilike da pokažu svoju kreativnost i stečeno znanje na predavanjima i tribinama.

Autor i foto: 021.rs