Početna Gradske teme Sutra u Dunavskoj ulici promocija Turijske kobasice

Sutra u Dunavskoj ulici promocija Turijske kobasice

kobasicijada_logo

Turijska kobasicijada, 31. po redu, održava se krajem meseca u Turiji, a Novosađani će imati mogućnost da probaju izabrane domaće proizvode na ekskluzivnoj promociji u petak, 20. februara od 9 do 16 časova u Dunavskoj ulici.
Da će promotivna ponuda biti bogata kao i svake godine do sada obećavaju Ranislav Stankov i Ivan Medurić iz Upravnog odbora organizacije Turijske kobasicijade, koji kažu da se ova manifestacija sprema čitave godine, a cene su maksimalno prilagođene mogućnostima građana.
“Novosađani će u petak biti u prilici da probaju pečenu kobasicu koja je 150 dinara, suvu kobasicu po ceni od 600 dinara, kao i svežu po ceni od 400 dinara”, kaže Medurić.
Njegov kolega Ranislav Stankov kaže da se pravi spektakl sprema od 27. februara do 1. marta u Turiji kada će, osim mesnih proizvoda i famozne turijske kobasice, u ponudi biti i poslastice, posni proizvodi, zanimacije za mališane, ali i muzika.
“Ove godine imaćemo bogat kulturno-umetnički program i ponosni smo da najavimo goste iz Novog Sada, Subotice, pa čak i Valjeva, a uveče će nastupiti tamburaški ansambl. Pritom će cene proizvoda biti iste, a naša turijska kobasica biće 500 dinara po metru”, navodi Stankov.
Takođe, poznato je da je čuvena turijska kobasica tajnog recepta svake godine za metar duža, te će ove godine biti duga čak 2.031 metar.
Posetioce u Turiji, između ostalog, očekuje i takmičenje u brzom jedenju kobasica, kao i nastupi brojnih kulturno-umetničkih društava. Program će u Turiji trajati od 11 časova do kasnih večernjih sati.

Autor: 021.rs