Početna Gradske teme Sva deca iz Budisave dobila mesto u vrtiću, ali to nije sve,...

Sva deca iz Budisave dobila mesto u vrtiću, ali to nije sve, na gradskom prevozu porodice štede 500 evra godišnje

0

U Budisavi su završeni radovi na jedine dve ulice u naselju koje nisu imale asfalt, dok je vrtić “Zeka” dobio nadogradnju i uspeo da primi svu decu iz Budisave. Oba mesta posetio je u petak gradonačelnik Miloš Vučević.

Nakon završetka Kaćke i Pionirske ulice sada u Budisavi neće biti nijedne neasfaltirane ulice koja je u javnoj površini.

Hteo bih da se zahvalim meštanima Budisave na razgovoru i ne mogu da ne iskažem i ne podelim zadovoljstvo sa postignutim rezultatima koje smo zajedno ostvarili. Ostaje još Prnjavorska ulica, u kojoj su ostale dve kuće preko privatnih parcela koje ne mogu da dobiju kanalizaciju. Pokrili smo celo naselje s kanalizacijom, ostale su samo ove dve. Idemo u hitnu eksproprijaciju da bi grad može da dođe do te dve kuće. Tu je samo osećaj pravde prema svim građanima – istakao je Vučević.

MULTIKULTURALNOST

Obdanište “Zeka” prošireno je sa četiri nove sobe, novim toaletima, a ovim radovima kapacitet je dupliran. Sada će vrtić moći da primi 150 mališana. U tom obdaništu uvedena je i jaslena grupa, mešovita grupa, kao i grupa na mađarskom jeziku.

– Vodimo računa o multikulturalnosti i činjenici da ovde živi srpska i mađarska zajednica vekovima. Imamo vaspitačicu koja će sa jaslenom decom komunicirati na mađarskom jeziku. Ne delimo decu po etničkim principima, samo vodimo računa i o tim aspektima – dodao je gradonačelnik.

ŠKOLE, IGRALIŠTA, ASFALT

On je istakao da su ranije u Budisavi završili školu, klub penzionera i da se trenutno završava i dečije igralište u centru naselja. Završen je i Parohijski dom i da ostaje da se sredi vatrogasni dom.

Novi Sad je samo u oblasti infrastrukture uložio preko 400 miliona dinara, od 2012. godine. Kada dodamo i sektor obrazovanja ta cifra se penje i na pola milijarde. Da je pre toga ulagano više u ovo naselje, sada bi nam bilo lakše – istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, velika ušteda za meštane biće i nova cena autobuskih karata za Novi Sad koja je spuštena sa 165 na 110 dinara.

Kada porodica ima dvoje učenika i studente koji putuju u Novi Sad njihova godišnja ušteda je 500 evra samo na ceni karte prevoza. To je konkretna podrška Budisavi – naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay