Početna Gradske teme Svečano otvoren Sentandrejski put

Svečano otvoren Sentandrejski put

0

U Novom Sadu danas, 6. jula je otvoren Sentandrejski put koji je pretvoren u bulevar s razdelnim ostrvom i u svakom smeru ima po dve saobraćajne trake.

Sa obe strane bulevara su pešačke staze, a sa jedne biciklistička, postavljeni su ulična rasveta, na mestima gde je bilo moguće, i parking mesta.

Bulevar su svečano otvorili ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je naglasio da će po uzoru na ovaj zajednički posao vezan za Sentandrejski put, biti mnogo novih projekata, i to da će u septembru biti otvorena nova, moderna Centralna kuhinja za Predškolsku ustanovu, da će u oktobru biti pušten u funkciju jedan deo Naučno-tehnološkog parka koji će koristiti FTN, zatim da će u novembru biti završena zgrada RTV Vojvodine, a u decembru će početi radovi na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine.

– To su gotove i opiplјive stvari koje radimo zajedno – Republika, Pokrajina i Grad i samo to okuplјanje i zajednička snaga obezbeđuju jedinstvo na ovim projektima koji daju konkretne rezultate – rekao je Mirović.

Sentandrejski put je put višeg ranga – državni put II A reda, a njegovim proširenjem će se regulisati saobraćajne gužve na tranzitnom pravcu u grad, kao i u lokalnom saobraćaju. Takođe, ova investicija doprinosi kompletnom uređenju komunalne infrastrukture u tom delu grada i postiže se veći urbani razvoj na teritoriji mesnih zajednica Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselјe, navodi se na sajtu grada Novog Sada.

Za deonicu Sentandrejskog puta od Velebitske ulice do Zmajevačkog puta dužine od 850 metara u toku je inovacija postojeće tehničke dokumentacije i rešavanje imovinsko – pravnih odnosa za tu deonicu, i to za izgradnju saobraćajnih površina, vodovoda, kanalizacije, atmosferske kanalizacije i javnog osvetlјenja.

Izvor: Ekapija
Foto: Novisad.rs