Početna Gradske teme Svečanom akademijom obeležen dan Novog Sada, predsednici NURDOR-a Februarska nagrada

Svečanom akademijom obeležen dan Novog Sada, predsednici NURDOR-a Februarska nagrada

0

Svečanom akademijom u Srpskom narodnom pozorištu, obeležen je Dan Grada Novog Sada.

Tom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević uručio je najviše gradsko priznanje, Februarsku nagradu, predsednici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korori.

– Naš cilj danas je jasan, da se sva naša deca, budućnost, nalaze baš u Novom Sadu, gradu u kojem više sleću rode, nego što se pakuju koferi – rekao je Vučević.

Vučević je istakao da je ovogodišnja “golubica” otišla u prave ruke, hrabroj ženi, velikom borcu, ženi koja ne posustaje i ne odustaje, Joland Korori.

– Joland je neko ko je iz lične drame iznedrio mnogo hrabrosti, ne samo da je prevaziđe, već da nas sve nauči kako da se borimo, kako da malim borcima-deci sa najtežim dijagnozama i njihovim porodicama, pružimo sve što možemo da im to olakšamo, da pobede, da vrate osmeh, da vrate detinjstvo, da manje boli – poručio je Vučević.

Joland Korora se zahvalila na nagradi i istakla da je srećna i ponosna.

– Nagradu primam u svoje lično ime i u ime “vojske”, na čijem sam čelu, najhrabrije i najjače. Primam je u ime celog jednog tima, koga čine zaposleni u NURDOR i ogroman broj volontera. Primam je u ime svih majki i žena koje danas predstavljam – rekla je Korora.

Dan Novog Sada obeležava se u znak sećanja na 1. februar 1748. godine, kada je carica Marija Terezija potpisala Povelju slobodnog kraljevskog grada.

Izvor: FoNet
Foto: Novisad.rs