Početna Gradske teme Svetski dan prevencije suicida obeležava se u četvrtak

Svetski dan prevencije suicida obeležava se u četvrtak

0

srce

Svetski dan prevencije suicida 10. septembra centar “Srce” obeležava već dugi niz godina u samom centru Novog Sada uličnom akcijom, a završiće ga tribinom u Gradskoj bibilioteci.

Kako najavljuju iz centra “Srce”, u četvrtak u 11 sati na Trgu slobode volonteri ove organizacije organizovaće javnu akciju prilikom koje će svi zainteresovani sugrađani imati priliku da saznaju nešto više o radu centra, načinima na koje pružaju pomoć, kao i da razgovaraju sa volonterima o svojim problemima, ali i da se prijave za volontiranje u “Srcu”.

U 19 sati u Gradskoj biblioteci održaće se tribina “Pruži ruku, spasi život” na kojoj će se govoriti o dosadašnjim koracima u smanjenu stope suicida u Srbiji. Čitava tribina, kako se najavljuje, predstavljaće uvertiru u početak postavljanja temelja za nacrt nacionalne strategije za prevenciju suicida.

Gosti tribine su: prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, Skupštinski odbor za zdravlje i porodicu, dr Gorica Đokić, Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”, Evropski Koledža za Neuropsihofarmakologiju za Srbiju, doc. dr Snežana Ukropina, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Medicinski fakultet u Novom Sad, psiholog Milka Basarić, dr Miodrag Doroški, Klinika za psihijatriju u Novom Sadu i Tanja Bokun iz centra “Srce”.

Autor: mojnovisad
Foto: Fejsbuk