Početna Gradske teme Svojevrsni “modni maraton” drugog dana Fashion Weeka oduševio prisutne

Svojevrsni “modni maraton” drugog dana Fashion Weeka oduševio prisutne

Zvonko Markovic (Srbija) (1)Serbia Fashion Week drugog dana oduševio prisutne i pokazao zbog čega je na listi manifestacija od značaja za naš grad.
Otvaranje Fashion Weeka u Fabrici obeležila je odlična revija i žurka nakon toga, a već drugog dana brojna imena naše i strane modne scene ostavila su divan utisak na sve prisutne.
Čak 10 autora u okviru samostalnih revija, predstavilo je svoje kolekcije publici nacionalne nedelje mode, pa se može reći da je to bio svojevrsni modni maraton.
Revijama Milene Radović, Odile Orsi, Vesne Milošević, Katarine Andrejić, Katerine Karol, Đorđa Bašćarevića, Slavice Aleksijev i Andree Jovanovske koje su svojom raznolikošću držale pažnju brojne publike i dobile izvanredne kritike, a završio se modnim spektaklom koji su pripremili predstavnik Visoke mode Francuske, Eymeric Francois (Emerik Fransoa) i jedan od naših najistaknutijih dizajnera, Zvonko Marković. 
Najviše pažnje svakako je privukao Zvonko Marković nakon uspešno predstavljene kolekcije u Parizu, i Francuski kreator Emerik Fransoa koji je svojim elegantnim i modernim modelima zatvorio drugo veče Serbia Fashion Weeka.

zvonko markovic 2Ovom prilikom uvek nasmejani Emerik rekao je: “Kada je neko dizajner toliko dugo kao ja, veoma veliki izazov je ne ponavljati. Ja se trudim da svakom kolekcijom prikažem nešto novo. Ovog puta nisam koristio čipku, a u mojim komadima se to ne dešava često.

Emerik Fransoa - Francuska  (2) Tokom veoma uzbudljive druge noći Serbia Fashion Weeka, svoje nove kolekcije predstavila je i Milena Radović čiji su kaputi mamili poglede i uzdahe prisutne ženske populacije.
Svoju novu kolekciju prikazala je i Vesna Milošević.

Vesna Milosevic (Srbija) (3) Poznata dizajnerka nakita ovaj put je posetiocima pripremila iznenađenje, kako prikazanim modelima, tako i izvođenjem muzičke tačke uživo na pisti. Naime, među manekenima koji su samouvereno šetali i prikazivali njene kreacije, pevao je Stefan Koković, a taktovima  pesme “This is how a heart breaks”, Vesna je poslala jasnu poruku publici o tome koliko je efektna njena kolekcija.
Ženstveni i senzualni komadi garderobe, zlatne i bele boje okarakterisali su reviju mlade Katarine Andrejić, koja je bila inspirisana sintagmom „zdrava žena“, a  čiju reviju je otvorila pevačiva Jelena Kostov,  dok bi se stilom poslovne i svedene žene moglo opisati  predstavljanje ukrajinske kreatorke Katerine Karol.

Katarina andrejic

Veliko oduševljenje publike izazvala je revija sa nazivom „Mutadesign“ italijanske kreatorke Odile Orsi. Praćeni muzikom na italijanskom jeziku pistom su prošetali modeli u raznobojnim i ženstvenim komadima.
Simpatije publike dobili su i Đorđe Bašćarević, mladi dizajner koji je prikazao svedene, nenapadne i izuzetno nosive kreacije za dame, Slavica Aleksijev, čije modele su obeležile šljokice, jarka ljubičasta boja i čipka i Andrea Jovanovska, čiju je reviju otvorila glumica Dragana Mićanović.

Publiku Nacionalne nedelje mode očekuje veoma bogat program u narednim danima .

Ulaznice se i dalje mogu nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.

Detaljnije informacije na www.serbiafashionweek.com.

Autor: Ivana Knežević, NsHronika, Serbia Fashion Week

Foto: Irma Mićanović