Početna Gradske teme Taksistkinja povređena prilikom otmice operisana i stabilno

Taksistkinja povređena prilikom otmice operisana i stabilno

0

13924995_1729238734010316_2957340743322480654_nTaksistkinja Udruženja “Naš taksi” Vesna Ivanić (53) i dalje se nalazi na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog teških povreda koje je zadobila kada su se otmičari slupali njenim automobilom.
Vesni je pukla plućna maramica, a zadobila je i povrede vrata, nogu, kao i prelom rebara. Nalazi se u bolnici pod nadzorom lekara, ali nije životno ugrožena.

Podsetimo, za ovu pljačku, otmicu i udes u ponedeljak su uhapšeni S.K. (19) i A.L.L. (16).

Kako kažu Vesnine kolege, ona je tog jutra, oko pet časova, po pozivu otišla na Ribarsko ostrvo ispred splava “Dva galeba”. Otmičari su joj rekli da ih odveze prema obližnjem vikend-naselju Kamenjar, udaljenom kilometar. Devojka je sela pozadi, a on se smestio na suvozačevo mesto. Posle nekoliko stotina metara, nedaleko od jednog lokala, mladić je pešao na zadnje sedište, iza taksistkinje.

Prema pisanju “Novosti”, momak je stavio pertlu oko vrata žene i stezao je, zahtevao novac, mobilne telefone i službeni tablet. Takođe, naredio joj je da pređe na suvozačevo mesto, kako bi on mogao da upravlja vozilom. Za to vreme, devojka je po kolima krala sve što je mogla da dohvati.

Na sreću, u toku sumanute vožnje, otmičari nisu primetili da je Vesna uspela da pritisne “panik taster” i na taj način pozvala centralu i kolege u pomoć. Pretpostavlja se da su otmičari par sekundi nakon toga preko radio stanice čuli dispečerku da im je koleginica u nevolji i pozvala sve članove Udruženja da se upute na Ribarac i priteknu joj u pomoć.

Momak je vozio panično, a nakon što je velikom brzinom ušao u Podunavsku ulicu, izgubio je kontrolu i probio betonski bedem.

“Jedan kolega i ja smo prvi stigli na mesto nesreće, ali zatekli smo u kolima samo Vesnu. Ubrzo nakon toga došla je Hitna pomoć i policija, a nekoliko kolega počelo je da se voza po okolini u nadi da će primetiti momka i devojku”, priseća se jedan taksista za “Blic” i dodaje da je pravo čudo kako su oni uopšte pobegli sa mesta nesreće.

Vesni su ukradeni službeni mobilni telefon i tablet koji duži u preduzeću. Ukrali su i manju količinu novca u sitnijim apoenima koji je stajao ispod komandne table i služio za raskusurivanje sa mušterijama.

Autor: 021, Blic, Novosti