Početna Gradske teme Tender za projekat uređenja privremenog parkinga u Radničkoj

Tender za projekat uređenja privremenog parkinga u Radničkoj

0

Gradska uprava raspisala je javni tender za projektovanje uređenja privremenog parkinga u Radničkoj 18.

Ovaj prostor se već godina koristi za parkiranje i građani koji tu ostavljaju svoja vozila više puta su se žalili da se zapravo radi o blatnjavoj neuređenoj površini, a ne pravom parkingu, apelujući na lokalnu vlast da prostor uredi zbog blizine stambenih zgrada, dva vrtića i Novosadskog otvorenog univerziteta.

Prošle godine je najavljeno da će prostor biti sređen, zbog čega je urađen urbanistički plan, a Parking servis je ponovo posuo tucanik. Sada je na red došlo i projektovanje samog parkinga, koji će prema konkursnoj dokumentaciji imati 90 parking mesta, pešačke staze, javnu rasvetu, prostor za kontejnere i mrežu šahtova i slivnika za odvođenje atmosferskih voda, kao i kanalizacionu mreža od 200 metara. Tender je raspisao UGZI, a procenjena vrednost je preko 800.000 dinara.

Za sada ipak nije poznato kada će uslediti radovi, jer iako se radi projekt, u budžetu grada nisu planirana sredstva za uređenje parkinga na ovoj lokacjii. Ipak, Gradska vlast može uvek prilikom rebalansa da obezbedi sredstva i za ove radove, a to će se znati tek na leto, kada bi trebalo da usledi prvi rebalans.

Autor: 021.rs
Foto: Pixabay