Početna Gradske teme Tenderi za popravku još osam fasada u Novom Sadu i Podgrađu Petrovaradinske...

Tenderi za popravku još osam fasada u Novom Sadu i Podgrađu Petrovaradinske tvrđave

0

Nakon što su nedavno počeli radovi na popravci 14 fasada u Podgrađu Tvrđave i Novom Sadu, raspisan je tender za izbor izvođača radova na popravci još osam fasada.

Nova javna nabavka Zavoda za zaštitu spomenika kulture je vredna 37.218.400 sa PDV-om i odnosi se na zgrade i kuće u Beogradskoj 6 i 19, Prote Mihaldžića 6, 10 i 12 i Lisinskog 3 u popularnom Gradiću, a u Novom Sadu na Miletićevu 11 i Dunavsku 12.

Ovaj tender bio je otvoren do 30. oktobra, nakon čega će biti odabrani izvođači.

U međuvremenu, ovih dana su već počeli radovi na 14 fasada, čiji su ugovori vredni oko 49,4 miliona dinara sa PDV-om, potpisani početkom oktobra. Ovim tenderom su obuhvaćene popravke kuća i zgrada u Beogradskoj 1, 2 i 10, Štrosmajerovoj 3, 16 i 18, Nazorovoj 3, Prote Mihaldžića 2,4,8 i 12 u Petrovaradinu, a u Novom Sadu na Trgu slobode 4 i u Miletićevoj 27 i 29.

Fasade će biti urađene u roku od 90 dana.

Podsetimo da je ovo nastavak sada već trogodišnjeg projekta popravke fasada u Podgrađu Petrovaradisnke tvrđave i centru Novog Sada, a sve u sklopu priprema za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i većinu novca je obezbedila Vlada Srbije transferom oko 300 miliona dinara u budžet grada.

Ove godine su još proletos sprovedeni tenderi na popravci 10 fasada u vrednosti od 45 miliona dinara sa PDV-om. Među objektima u ovom tenderu je kuća u Kisačkoj 20, gde su jedno vreme živeli matematičarka Mileva Marić i fizičar Albert Ajnštajn i svi ti radovi još uvek traju.

U proteklim godinama do sada je sređena 41 fasada i to pretežno u Podgrađu.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay