Početna Gradske teme Tereni za basket u Limanskom parku

Tereni za basket u Limanskom parku

U Limanskom parku biće napravljena dva terena za basket, planiraju Gradski urbanisti, dok ukljanjane drveća nije u planu.

Iz konkursne dokumentacije sa tendera za izvođača radova, basket tereni bi bili nedaleko od postojećeg skejt parka u Limanskom parku, a istovremeno bi se rekonstruisao prostor koji koriste skejteri, tako što će postojeći skejt park dobiti 13 novih rampi.

Tereni za basket za odrasle i decu planirano je da budu postavljeni i na zelenoj površini između zgrada u Dimitrija Avramovića i Bulevara oslobođenja.

Mada se tereni planiraju na prostoru gde ima drveća, izgleda da neće biti seče, jer se u dokumentaciji za tender Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da je “neophodno uklapanje vegetacije-stabala drveta u skladu sa pravilima struke”, piše portal 021.rs.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije je istim tenderom predvidela i da se na još nekoliko lokacija u Novom Sadu postavi jedan teren za basket za odrasle i dva za decu, ali nije precizirano gde će to biti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay