Početna Gradske teme “Teslin vremeplov” oduševio Novosađane

“Teslin vremeplov” oduševio Novosađane

teslin-vremeplov_660x330

Tačno u 21 sat u centru Novog Sada namernim i slučajnim prolaznicima obratio se lično Nikola Tesla, a sve više ljudi okupljalo se ispred Vladičanskog dvora, čija fasada je poslužila kao platno za projekciju nesvakidašnje multimedijalne predstave o liku i delu slavnog naučnika. U pitanju je projekat kompanije “Telekom Srbija” koja na taj način obeležava 160 godina od rođenja revolucionarnog naučnika.

Na fasadi Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici na inovativan i kreativan način, putem spektakularne 4D projekcije, prikazana su najznačajnija dela i slike iz života Nikole Tesle.

– Kompanija “Telekom Srbija” trudi se da svojim projektima podržava promociju nauke u našoj zemlji i svi smo svesni da savremeni svet ne bi izgledao ovako kako izgleda da nije bilo Tesle i zbog toga je naša kompanija odlučila da na jedan autentičan način proslavi 160 godina od rođenja velikog izumitelja – kaže potparolka te kompanije Marija Bošković.

Novi Sad nije slučajno izabran kao jedan od gradova u kojima je predstavljen projekat “Teslin vremeplov”, jer je u svojoj 80. godini, tačnije 1936. godine veliki srpski naučnik proglašen počasnim građaninom Novog Sada.

Jedinstveni 4D film o njegovom životu građani će moći da vide u nedelju i ponedeljak, 29. i 30. maja, od 21 do 23 sata. A posle Novog Sada i Beograda, priliku za to imaće i građani Niša.

Izvor: RTV
Foto: Telekom Srbija