Početna Gradske teme “Teslin vremeplov” i večeras u centru Novog Sada

“Teslin vremeplov” i večeras u centru Novog Sada

0

Teslin vremeplov na zgradi Vladičanskog dvora

Umetnički projekat kompanije Telekom Srbija, “Teslin vremeplov”, upriličen povodom obeležavanja 160 godina od rođenja našeg slavnog naučnika, sa oduševljenjem je prihvaćen i u Novom Sadu, gde ga je pogledalo više hiljada Novosađana i gostiju tog grada. Na fasadi Vladičanskog dvora u Zmaj Jovinoj ulici na inovativan i kreativan način, putem spektakularne 4D projekcije, prikazana su najznačajnija dela i slike iz života Nikole Tesle.

Teslin vremeplov

Kompanija Telekom Srbija je projektom “Teslin vremeplov” želela da oda zahvalnost našem velikom pronalazaču koji je bio i počasni građanin Novog Sada. Kako Teslin život, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima, Telekom Srbija je svojim inovativnim projektom nastavio da pruža podršku promociji nauke i njenom razvoju. Jedinstveni multimedijalni događaj “Teslin vremeplov” predstavlja idealnu priliku da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe, pogotovo u oblasti savremenih komunikacija – izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

Teslin vremeplov u Novom Sadu

“Teslin vremeplov” kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja neobičan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na kvalitet života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

Direktorka Sektora za PR Marija Bošković

“Teslin vremeplov” će nakon gostovanja u Novom Sadu, nastaviti svoje putovanje i pružiti priliku i Nišlijama da uživaju u jedinstvenom događaju, kao i da se bolje upoznaju sa životom i pronalascima velikog Nikole Tesle.

Tekst: Promo
Foto: Promo