Početna Gradske teme Testovi na narkotike stigli u škole

Testovi na narkotike stigli u škole

Juče je u sve novosadske osnovne i srednje škole stiglo 20.000 testova na narkotike. Kako je najavljeno iz Gradske kuće, u narednim danima testovi će biti podeljeni roditeljima đaka sedmog i osmog razreda i srednjoškolaca.

Testiranje, koje će biti rađeno isključivo je dobrovoljno, odnosno po želji roditelja i obavljaće se u kućnim uslovima. Nijedan roditelj nije u obavezi da o ishodu i rezultatu obavesti školu. Ukoliko, u slučaju pozitivnih rezultata testa, roditelj bude želeo da takve rezultate dostavi školi, psihološko-pedagoška služba će, u saradnji sa nadležnim organima, dalje delovati kako bi se takvim učenicima pomoglo, istaknuto je u saopštenju.

Testiranje na upotrebu širokog spektra psihoaktivnih supstanci podrazumeva pregled uzorka urina.

Grad je za ovu namenu utrošio 10 miliona dinara.

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić, koji je i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama koje je realizovalo ovaj projekat, navodi da je ideja potekla od samih roditelja, te da očekuje da će na ovaj način mnogi mladi biti odvraćeni od ideje da uopšte probaju narkotike i na taj način će njihovo zdravlje i životi biti sačuvani.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here