Početna Gradske teme TID regata u nedelju u Novom Sadu

TID regata u nedelju u Novom Sadu

Najstarija, najduža i najveća međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu, pod nazivom TID regata, u nedelju, 29. jula će posetiti Novi Sad.

Ove godine održava se 63. put. Regata prolazi pored 10, a zaustavlja se u osam zemalja. Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u prethodno određenim etapnim mestima. Započeta je u Ingolštatu u Nemačkoj 23. juna i trajaće 75 dana.

U Srbiju, odnosno u Apatin, 25. juna uploviće 140 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.

U našoj zemlji će posetiti mesta koja se nalaze na toku Dunava: Apatin, Aljmaš, Borovo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo, Brza Palanka, Đerdap II.

U Novi Sad učesnici regate će uploviti 29. jula. Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina Turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.

Kajakaši uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu se priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay