Početna Gradske teme Tim iz Novog Sada ušao u finale projekta “Svetionik znanja”

Tim iz Novog Sada ušao u finale projekta “Svetionik znanja”

0

Proteklih nekoliko meseci projekat pod nazivom “Svetionik znanja” uprkos trenutnoj situaciji sa pandemijom uspeo je da spoji proaktivne mlade ljude iz različitih delova Srbije koji su imali želju da kroz učenje i rad doprinesu unapređenju mesta u kojem žive.

Učešćem u “Svetioniku znanja” mladi su četvrtu godinu za redom imali priliku da od eminentnih stručnjaka uče o osnovama projektnog menadžmenta i steknu uvid u to kako da ideju koju imaju sprovedu u delo.

Jedan od projekata koji je privukao pažnju, upravo je projekat tima iz Novog Sada čija ideja je bila kreiranje Instagram stranice koja će biti posvećena osobama sa invaliditetom. Glavni cilj ovih mladih ljudi je da sadržaj vezan za osobe sa invaliditetom, probleme sa kojima se susreću predstave na ovoj popularnoj mreži, i na taj način pomognu osobama sa invaliditetom da budu adekvatnije prihvaćene u društvu. Kao dodatni vid podrške, u okviru projekta, predviđena je i roganizacija različitih predavanja na ovu temu.

“Svetionik znanja” okuplja 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Srbije i osmišljeno je tako da učesnici, uz stručnu pomoć mentora, u timovima rade na osmišljavanju i pripremi projekata na neku od pet tema (ekologija, javno zdravlje, turizam, kultura i društvena odgovornost) u cilju unapređenja zajednica u kojima žive, ali i ličnog profesionalnog usavršavanja. Sve što je potrebno je da uoče neku dobru promenu koju bi želeli da realizuju u svom mestu, da se prijave i pokrenu.

Finalni projekti se predstavljaju na završnom događaju Svetonika znanja koji će biti održan od 27. do 29. novembra, kada će radove ocenjivati stručni žiri, sačinjen od predstavnika uspešnih kompanija, humanitarnih fondacija, medija i organizacija koje imaju razvijene programe podsticaja omladinskog aktivizma i preduzetništva.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay