Početna Gradske teme Tokom trajanja Egzita vandredni voz na relaciji Novi Sad-Beograd

Tokom trajanja Egzita vandredni voz na relaciji Novi Sad-Beograd

voz-stadler-zeleznice-srbije

Železnice Srbije će od danas do 13. jula, tokom trajanja Egzita, uvesti vanredni voz na relaciji Novi Sad-Beograd.
Direktor sektora za prevoz putnika “Železnica Srbije” Dimitrije Milutinović rekao je da će voz u naredna četiri dana svakodnevno polaziti iz Novog Sada u ranim jutarnjim satima – u 4.15, i da će se do Beograda zaustavljati u Batajnici i na stanici Novi Beograd.

Godinama unazad evidentno je da nam nedostaje jedna vozna linija na relaciji Novi Sad-Beograd tokom trajanja Egzit festivala pa smo ove godine odlučili da uvedemo vanrednu liniju i tako omogućimo što većem broju Beograđana da po završetku svakog festivalskog dana mogu istog jutra da se vrate svojim kućama“, rekao je Milutinović.

On je na ceremoniji otvaranja izložbe “Železnice u Crnoj Gori kroz vreme”, na železničkoj stanici u Novom Sadu, precizirao da će voz po redu vožnje stizati u Beograd u 6.10 sati.

Milutinović je naglasio da će Železnice Srbije zbog Egzita pratiti tokove putnika do i od Novog Sada i da će, ukoliko se pokaže potreba u skladu sa raspoloženim kapacitetima, pojačavati redovne vozove.

Železnice Srbije su organizovale da svakodnevno iz Beograda za Novi Sad i obratno saobraća 15 vozova i to devet lokalnih, četiri međunarodna i dva daljinska voza.

Pored toga, Milutinović je govorio i o sezonskom vozu Panonija koji saobraća na relaciji Subotica-Bar rekavši da će taj voz saobraćati do 7. septembra i da će, ukoliko se pokaže potreba, njegovi kapaciteti biti povećavani.

Autor izložbe “Železnice u Crnoj Gori kroz vreme” je Josip Veber, a o izložbi je govorio izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Milojica Zindović.

On je kazao da je prvi voz u Crnu Goru došao 16. jula 1901. godine, a da je 1908. godine otvorena pruga Bar-Virpazar.

Sledeće godine Željeznice Crne Gore obeležavaju dva bitna jubileja -115 godina postojanja železnice u Crnoj Gori i 40 godina od otvaranja pruge Beograd-Bar“, rekao je Zindović.

On je naglasio da izložba ima veliku vrednost i da je izuzetno značajna za promociju Željeznice i železničkog saobraćaja i da su je do sada videli mnogi gradovi u bivšoj SFRJ, a da će nakon Novog Sada biti postavljena i u Subotici te naredne godine u Vrbasu.

Autor i foto: Tanjug