Početna Gradske teme TONS dobio jedinstven poklon, novosadski “Invictbike”

TONS dobio jedinstven poklon, novosadski “Invictbike”

0

Udruženje građana “Tur de Fruška”, kao svoj doprinos Turističkoj organizaciji grada Novog Sada (TONS), ustupilo je na korišćenje bicikl napravljen u Novom Sadu.

Bicikl je preuzeo direktor TONS-a Branislav Knežević, a predao ga je vlasnik i osnivač „Invictbike“ brenda i jedan od organizatora manifestacije “Tur de Fruška“ Ivan Arpaš, u prisustvu člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića.

U pitanju je bicikl za gradsku vožnju, namenjen ženama i muškarcima, a napravljen je u Novom Sadu u većoj seriji od 300 komada. Proizvođač je „„Invictbike” i to je jedan od primeraka kojim je započeta prva serija novosadskih bicikala. Tom prilikom, Radojević je rekao da je važno što se taj bicikl proizvodi u Novom Sadu i istakao da se na taj način povećava upošljavanje stanovnika, te da će tako turistička ponuda biti bogatija, a turisti biti u prilici da na pristupačniji i ekološki prihvatljiviji način dožive turističku ponudu grada.

Manifestacija „Tur de Fruška“ će biti održana u maju uz podršku Grada, što je Radojević ocenio kao značajan događaj za promociju biciklizma i ciklo-turizma.

S obzirom da je Grad Novi Sad uložio u infrastrukturu za bicikliste i omogućio našim sugrađanima da pomoću subvencija lakše dođu do novog bicikla, odlučili smo se za sopstvenu proizvodnju bicikala, sa sedištem u Novom Sadu – kazao je Arpaš. – Sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada ostvarili smo kvalitetnu saradnju i rešili da krenemo u zajedničku kampanju podsticanja građana da se opredele za bicikl kao glavno prevozno sredstvo u gradu.

Ivan Arpaš je istakao i da je namera da se turistima koji dolaze u grad omogući razgledanje grada na biciklima jer je, kako je rekao, Novi Sad prepoznat kao grad bicikala.

Važnost promocije ciklo-turizma u Novom Sadu istakao je i Branislav Knežević, koji je najavio da će TONS u narednom periodu u svoju publikaciju „52 vikenda u Novom Sadu“ uneti sve nove biciklističke rute u gradu i okolini. Kako je naglasio, na taj način turisti se podstiču na obilazak Novog Sada i okoline tim prevoznim sredstvom, kao i na rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima, a dogovoreno je da „Invictbike“ bude saradnik TONS-u u izradi GPS koordinata za biciklističke staze na digitalnoj mapi, na čijoj pripremi TONS već uveliko radi.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Grad Novi Sad