Početna Gradske teme TONS dobio jedinstven poklon, novosadski “Invictbike”

TONS dobio jedinstven poklon, novosadski “Invictbike”

Udruženje građana “Tur de Fruška”, kao svoj doprinos Turističkoj organizaciji grada Novog Sada (TONS), ustupilo je na korišćenje bicikl napravljen u Novom Sadu.

Bicikl je preuzeo direktor TONS-a Branislav Knežević, a predao ga je vlasnik i osnivač „Invictbike“ brenda i jedan od organizatora manifestacije “Tur de Fruška“ Ivan Arpaš, u prisustvu člana Gradskog veća za privredu Milorada Radojevića.

U pitanju je bicikl za gradsku vožnju, namenjen ženama i muškarcima, a napravljen je u Novom Sadu u većoj seriji od 300 komada. Proizvođač je „„Invictbike” i to je jedan od primeraka kojim je započeta prva serija novosadskih bicikala. Tom prilikom, Radojević je rekao da je važno što se taj bicikl proizvodi u Novom Sadu i istakao da se na taj način povećava upošljavanje stanovnika, te da će tako turistička ponuda biti bogatija, a turisti biti u prilici da na pristupačniji i ekološki prihvatljiviji način dožive turističku ponudu grada.

Manifestacija „Tur de Fruška“ će biti održana u maju uz podršku Grada, što je Radojević ocenio kao značajan događaj za promociju biciklizma i ciklo-turizma.

S obzirom da je Grad Novi Sad uložio u infrastrukturu za bicikliste i omogućio našim sugrađanima da pomoću subvencija lakše dođu do novog bicikla, odlučili smo se za sopstvenu proizvodnju bicikala, sa sedištem u Novom Sadu – kazao je Arpaš. – Sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada ostvarili smo kvalitetnu saradnju i rešili da krenemo u zajedničku kampanju podsticanja građana da se opredele za bicikl kao glavno prevozno sredstvo u gradu.

Ivan Arpaš je istakao i da je namera da se turistima koji dolaze u grad omogući razgledanje grada na biciklima jer je, kako je rekao, Novi Sad prepoznat kao grad bicikala.

Važnost promocije ciklo-turizma u Novom Sadu istakao je i Branislav Knežević, koji je najavio da će TONS u narednom periodu u svoju publikaciju „52 vikenda u Novom Sadu“ uneti sve nove biciklističke rute u gradu i okolini. Kako je naglasio, na taj način turisti se podstiču na obilazak Novog Sada i okoline tim prevoznim sredstvom, kao i na rekreaciju i uživanje u prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima, a dogovoreno je da „Invictbike“ bude saradnik TONS-u u izradi GPS koordinata za biciklističke staze na digitalnoj mapi, na čijoj pripremi TONS već uveliko radi.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Grad Novi Sad