Početna Gradske teme Toplana Istok dobija novi kotao, stanovnici Podbare bolje grejanje

Toplana Istok dobija novi kotao, stanovnici Podbare bolje grejanje

Novosadska toplana je završila tender za rekonstrukciju Toplane “Istok” nakon što je Komisija za zaštitu prava ponuđača odbila prigovor na javnu nabavku.

Posao vredan 389,2 miliona dinara je pripao grupi ponuđača “Energotehnika-Južna Bačka”, “NS koncept” iz Novog Sada, “Delta inženjering” iz Novog Beograda i “Remming” iz Srbobrana koji su jedini dostavili ponudu.

Tender je bio raspisan još u maju, ali je ubrzo stao jer je prigovor podnela firma “Gat” i beogradska komisija ga je tokom juna odbila kao neosnovan. S obzirom da je Toplana krajem avgusta dobila rešenje, javna nabavka je tek sada završena.

Rekonstrukcija Toplane Istok je jedna od najvrednijih ovogodišnjih investicija Novosadske toplane i omogućiće da se poboljša grejanje prvenstveno na području Podbare. Predviđeno je da se uklone dva zastarela i pokvarena kotla od po 18 megavati i instalira nov od 58 megavati, koji će sa već postojećim jednake jačine davati ukupnu snagu od preko 110 megavati. Time će se bolje pokriti potrebe koje za Podbaru iznose 196 megavati.

Rok za izvođenje radova je 210 dana, tako da se može očekivati da će stanovnici Podbare bolje grejanje imati na zimu 2018/19. godine.

Izvor: 021.rs

Foto: pexels