Početna Gradske teme Toplana spremna da počne s grejnom sezonom ranije

Toplana spremna da počne s grejnom sezonom ranije

0

toplana

Na osnovu zvaničnih izveštaja Republičkog hidrometeorološkog zavoda, još uvek se nisu stekli uslovi za početak grejne sezone, kažu za 021 u Novosadskoj toplani.

Grejna sezona bi zvanično trebalo da počne 15. oktobra.

Međutim, u slučaju nižih temperatura, odnosno ukoliko tri večeri uzastopno temperatura vazduha u 21 čas bude ispod 12°C, moguće je pokretanje kotlova pre zvaničnog roka.

Za sada, bar prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Novosađane očekuje relativno lepo vreme u narednih sedam dana, a dnevna temperatura se neće spuštati ispod 20 stepeni. Ipak, u Toplani navode da su potpuno spremni da, ukoliko vremenski uslovi to budu zahtevali, otpočne grejnu sezonu i pre roka.

U toku je puštanje kućnih instalacija (otvaranje ulaznih ventila i puštanje cirkulacionih pumpi u rad) i funkcionalne probe postrojenja na toplotnim izvorima. Nakon funkcionalnog ispitivanja tehničkog sistema Novosadske toplane, slede hladne probe i početak cirkulacije u vrelovodnoj mreži, dok će o početku vršenja toplih proba Novosađani na vreme biti obavešteni.

Ukoliko građani primete curenje na kućnim instalacijama, mogu da se obrate na broj telefona 4881-105, koji je na raspolaganju 24 sata i namenjen je samo za tu vrstu prijava, a za sve druge informacije broj telefona je 0800-100-021.

Izvor: 021